Wednesday, 30 November 2011

no more capital "S"

Dear e-diary,
pagi2 ni tetibe je jiwa aku jadi x menentu
bile skali kite carik x jmp
n slamenye die tnjukkn sign yg kite x kn dpt jmp die lg
sumpah sedey

kenangan 2 tertinggal kat blkg mcm 2 je
tiada kesudahan
u noe wat, cam fairy tales story,
sume love story akn ade epi ending
but then, x sume luv story akn ade epi ending

berjanji sumpah setia
sehidup semati
tapi pengakhirannya hanye sepi

hilang dari pandangan mata
senyap dan sepi tiada kaba berita yg smpai di cuping telinga
hati ni agaknya klau bley berckap or else,
msti die da nangis, msti die da mnjerit, msti die da tnye knp sume ni jadi

l.o.v.e
complicated sgt
x sume bole fhm mksud l.o.v.e yg sbnar
only sum1 yg rase dgn hati n brfkir dgn otak akn dpt jwpn yg sbnar2nye

menerima kehadiran yang lain dlm hati
dan membenarkn insan lain memasuki gerbang hati mmg susah
bagaikn menerima insan asing didalam keluarga
n bley gak diibaratkan mcm mkn sushi tiap2 pagi instead of eating nasi lemak.
urghh totally depressed!

rasenye,
smpai waktu ni,
boleh kiranya aku buang capital "S" dlm idup aku
wlaupn sbnanye hati ni x pnah mnyerah utk tggu kplangan die dlm dakapan aku nih
tp,hakikat ku ttap kne trima
mndiamkn diri n "membodohkan" diri bkn 1 act yg bgoz, zakiah!!





Monday, 28 November 2011

~thoze memoriesz~

hey diary,
its been a month since i last updating u, love..
many things changed
including me, myself

on November 26,
i've declared myself to be free
means.. i'm free from assignments,
i'm free from lectures,
i'm free from tests,
i'm free from exams and more.

but u noe wat,
there's sumthin i would totally LOVE to tell u.
its about the fills and the feels.
the fills within the 3 and a half years at Seri Iskandar..

There would b no more tears n headache 4 the assignments, especially.
i'm no longer so-called students.
frankly speaking, i'm starting to misz all those moments
moments wif da loved ones
moments wif ma besties
moments wif ma lecturers n those who r not mentioned here

its fine 2 hv anger n laugh at da same time
cuz it teach me a lot
n hey..my journey starts here   (^^)


[pssttt lemme use malay 2 ma8 thiz clear huh..   *embarassing]

sume start bile aku masuk daftar kat KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR.....
mcm2 yg aku blaja kat c2..1st day je msok, aku da kne kutok..kne ngumpat sbb x pkai tudung.. huh..biase la 2..mulot org.. then.. continue staying kat hostel.aku agak x biase gak r an sbb 2 1st time aku stay hostel.seumo idop aku, x pnah aku stay hostel..so, itz kinda awkward.tp x pe la..wat x tau..orientasi die lak, mak aih.. x igt.. kekadang bile pk, sakit ati gak ngan sis n bro2 faci 2..haha. then it goes to ma 1st clazmate.. dlm klaz, rmai yg ckp aku ni poyo sbb x reti bergaul..dok wat kje sndri je.hakhak..de gak yg ckp aku ni belagak nk mati..reason die ape?? sbb muke aku giler sombong membangga diri..but then, bile da knal, da kwn lame, bru they all mengaku yg aku ni FUNNY n CHEERFUL..huh..wat say u??  hikhik

then, sem by sem aku redah.. time foundation, tiap2 sem rase DEAN'S LIST..hakhak.. msok je HND, 2 kali je merase.. amik ko..men2 lg   =)  sume 2 kenangan.. smpai la part aku stay lua plak.. *jadi outsider la plak..asyik insider je.. mcm2 yg ku tempoh..dri stay flat..smpai la stay kat SIDEC (area hot budak2 study kat c2) hikhik.. time aku stay flat, houzmate aku len..time kat SIDEC len gak.. kat flat, aku de 7 bestie..n 2 b mention here, they r AKIN, KECIK, SHA, NAWAL, SHU, YAN and MAS.. diorg sume pale gile2.. masing2 ade personaliti yg trsndri.. smpai kat SIDEC, ku de 1 lagi new bestie, NANA.. these 8 person has teach me a lot.. mcm2 yg ku tau bile aku start kwn ngan they all.. ade yg cpt mara, ade yg jnis rajin, ade yg jnis lurus, ade yg jnis skema, ade yg jnis tegas, ade yg jnis lembut, ade yg jnis pending..mcm2 lg r.. klau nk cite, esok pown x abiz..then.. dlm masa berkwn 2, mcm2 yg we all da wat.. ade time epi, ade time sedih, ade time mara, ade time confiuzz n many more.


kecik, me, yan, sha n akin


Lepas mcm2 yg aku tmpuh, skunk smpai la saatnya aku melabuhkn tirai sbgai seorg plajar HND.
26 nov, tarikh terakhir aku dpt bersua muka dgn kwn2 aku..
we had a really gud times that nite.
1 yg wat aku kecewa.
bile mama aku janji nk pick up esoknya, tp die dtg mlm 2 gak utk bwak ku blk.
sumpah sedih x igt
igtkn dpt la pillow talk ngan kwn2 aku smpai esok pagi wat kali terakhir,
but then, x de jodoh..aku tepakse gak blk mlm 2
nawal n shu nangis x ingat.they all terkilan sbb aku x dpt stay lme mlm 2
mcm2 da try ckp kat mama n ayah, but still x ley gak
so, that would b ma laz nite with them..

last 2 nite with shu n nawal

n more...

n them too.. faiesz n iqbal

that nite mmg awhhhhssoommeeee!!
ku x kan lupe smpai bile..
sahabat sejati setia selamanya

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Steelheart - She's Gone