Wednesday, 30 November 2011

no more capital "S"

Dear e-diary,
pagi2 ni tetibe je jiwa aku jadi x menentu
bile skali kite carik x jmp
n slamenye die tnjukkn sign yg kite x kn dpt jmp die lg
sumpah sedey

kenangan 2 tertinggal kat blkg mcm 2 je
tiada kesudahan
u noe wat, cam fairy tales story,
sume love story akn ade epi ending
but then, x sume luv story akn ade epi ending

berjanji sumpah setia
sehidup semati
tapi pengakhirannya hanye sepi

hilang dari pandangan mata
senyap dan sepi tiada kaba berita yg smpai di cuping telinga
hati ni agaknya klau bley berckap or else,
msti die da nangis, msti die da mnjerit, msti die da tnye knp sume ni jadi

l.o.v.e
complicated sgt
x sume bole fhm mksud l.o.v.e yg sbnar
only sum1 yg rase dgn hati n brfkir dgn otak akn dpt jwpn yg sbnar2nye

menerima kehadiran yang lain dlm hati
dan membenarkn insan lain memasuki gerbang hati mmg susah
bagaikn menerima insan asing didalam keluarga
n bley gak diibaratkan mcm mkn sushi tiap2 pagi instead of eating nasi lemak.
urghh totally depressed!

rasenye,
smpai waktu ni,
boleh kiranya aku buang capital "S" dlm idup aku
wlaupn sbnanye hati ni x pnah mnyerah utk tggu kplangan die dlm dakapan aku nih
tp,hakikat ku ttap kne trima
mndiamkn diri n "membodohkan" diri bkn 1 act yg bgoz, zakiah!!





Monday, 28 November 2011

~thoze memoriesz~

hey diary,
its been a month since i last updating u, love..
many things changed
including me, myself

on November 26,
i've declared myself to be free
means.. i'm free from assignments,
i'm free from lectures,
i'm free from tests,
i'm free from exams and more.

but u noe wat,
there's sumthin i would totally LOVE to tell u.
its about the fills and the feels.
the fills within the 3 and a half years at Seri Iskandar..

There would b no more tears n headache 4 the assignments, especially.
i'm no longer so-called students.
frankly speaking, i'm starting to misz all those moments
moments wif da loved ones
moments wif ma besties
moments wif ma lecturers n those who r not mentioned here

its fine 2 hv anger n laugh at da same time
cuz it teach me a lot
n hey..my journey starts here   (^^)


[pssttt lemme use malay 2 ma8 thiz clear huh..   *embarassing]

sume start bile aku masuk daftar kat KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR.....
mcm2 yg aku blaja kat c2..1st day je msok, aku da kne kutok..kne ngumpat sbb x pkai tudung.. huh..biase la 2..mulot org.. then.. continue staying kat hostel.aku agak x biase gak r an sbb 2 1st time aku stay hostel.seumo idop aku, x pnah aku stay hostel..so, itz kinda awkward.tp x pe la..wat x tau..orientasi die lak, mak aih.. x igt.. kekadang bile pk, sakit ati gak ngan sis n bro2 faci 2..haha. then it goes to ma 1st clazmate.. dlm klaz, rmai yg ckp aku ni poyo sbb x reti bergaul..dok wat kje sndri je.hakhak..de gak yg ckp aku ni belagak nk mati..reason die ape?? sbb muke aku giler sombong membangga diri..but then, bile da knal, da kwn lame, bru they all mengaku yg aku ni FUNNY n CHEERFUL..huh..wat say u??  hikhik

then, sem by sem aku redah.. time foundation, tiap2 sem rase DEAN'S LIST..hakhak.. msok je HND, 2 kali je merase.. amik ko..men2 lg   =)  sume 2 kenangan.. smpai la part aku stay lua plak.. *jadi outsider la plak..asyik insider je.. mcm2 yg ku tempoh..dri stay flat..smpai la stay kat SIDEC (area hot budak2 study kat c2) hikhik.. time aku stay flat, houzmate aku len..time kat SIDEC len gak.. kat flat, aku de 7 bestie..n 2 b mention here, they r AKIN, KECIK, SHA, NAWAL, SHU, YAN and MAS.. diorg sume pale gile2.. masing2 ade personaliti yg trsndri.. smpai kat SIDEC, ku de 1 lagi new bestie, NANA.. these 8 person has teach me a lot.. mcm2 yg ku tau bile aku start kwn ngan they all.. ade yg cpt mara, ade yg jnis rajin, ade yg jnis lurus, ade yg jnis skema, ade yg jnis tegas, ade yg jnis lembut, ade yg jnis pending..mcm2 lg r.. klau nk cite, esok pown x abiz..then.. dlm masa berkwn 2, mcm2 yg we all da wat.. ade time epi, ade time sedih, ade time mara, ade time confiuzz n many more.


kecik, me, yan, sha n akin


Lepas mcm2 yg aku tmpuh, skunk smpai la saatnya aku melabuhkn tirai sbgai seorg plajar HND.
26 nov, tarikh terakhir aku dpt bersua muka dgn kwn2 aku..
we had a really gud times that nite.
1 yg wat aku kecewa.
bile mama aku janji nk pick up esoknya, tp die dtg mlm 2 gak utk bwak ku blk.
sumpah sedih x igt
igtkn dpt la pillow talk ngan kwn2 aku smpai esok pagi wat kali terakhir,
but then, x de jodoh..aku tepakse gak blk mlm 2
nawal n shu nangis x ingat.they all terkilan sbb aku x dpt stay lme mlm 2
mcm2 da try ckp kat mama n ayah, but still x ley gak
so, that would b ma laz nite with them..

last 2 nite with shu n nawal

n more...

n them too.. faiesz n iqbal

that nite mmg awhhhhssoommeeee!!
ku x kan lupe smpai bile..
sahabat sejati setia selamanya

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Tuesday, 18 October 2011

(-__-)

Dear e-diary..
2day pown mood x bape nk ok gak..
bile tgk die je,rase cam x paham.
knp die nk kne wat muke cam 2??
knp nk ckp cam 2?
knp nk act cam 2??
once again...
pedih..sakit..bingung..sewel..

Ni cite btul,k.
bukan cobaan.. (lame lak x tgk cite 2)
aku..aku...em..urghhhh
semak..outtt

nah..amik ko..untuk ko la nih..FREAK

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Monday, 17 October 2011

kembali ceria

Dear e-diary
i'm back fer u,lalink..wah3...kemain epi lg hikhik
got sumthin fer u..check thiz out..
i dpt sumthin from my houzmate..
they were juz awesome..blieve me!!
dpt snow ball!!
cute gilerrr
siap ade back up music skali..hakhak..cute weyh

here u go....
thanx fer everythin sahabat..
"SAHABAT SEJATI SETIA SELAMANYA"
this quotes...remains steadily in ma mind  =p

bepusing-pusing tgn sy  =)

sy wink kat mereka yg giv diz 2 me  =)

nampak x bebear dlm glass 2?? cuteeee  =)


Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

heart broken

Dear e-diary,
Sorry 4 thiz feelin..
today iz ma burfday..
n 4 sure, im hopin sumthin from it..
itz not that big, itz not that expensive..
an attention, a  loose care n wish from the loved ones could be better
but what i have here iz..... NOTHING.

Can't stop thiz feeling nemore..
everything seems to b loose these few month..
wut else could i say?
itz...em...itz...itz the best damn thing that i've gone through.

but wateva it is, life must go on..
4 thiz luvly mmnt,
i juz need to let all those stupid things go..
let it free..
imma fragile-hearted person
nah...handle me wif care,dear :)

BEST WISHES FROM ME_MYSELF,
"B STRONG,DONT GIVE A SHIT 2 OTHERS N LIVE LIFE TO THE FULLEST!!
HAPPY 21st ANNIVERSARY,ZAKIAH!!!"

nah....fake smile fer u suckerz!!!!!



Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Sunday, 9 October 2011

hancur =X

Dear blog..
This time aku btul2 nk luahkan sume kat ko.ko antara "orang" yg aku perlukan skunk nih.pe nk wat klau hati btul2 da hancur?da la hancur, bekecai lagi 2..guess wat..crying while typing..great isn't it?past entry aku cite psal kwn yang paling aku syg..n now, aku nk cite psal sum1 yg penting dlm hidup aku.

Dia..
pertama kali kenal, lain orangnye..x sangka byk ckp lak..nampak cam pendiam n bak kate org cam "kewl guy" la.hakhak..2 b4 knal..now da knal btul2, dia antara org yg bley dikatakan hebat..sbb ape hebat?? These are the few reasons:

1) die x ksah lah org nk ckp die pe pown, asalkan die tau ape yg die wat 2 btul
2)die x pnah give up dlm ape je yg die wat
3)senyum 2 suatu kemestian..even die dlm mslah besa cam ne pown, senyum 2 tetap terukir
4)die kelakar..siyez funny man..bile aku sedih,mesti die wat lawak..kalau time aku mara,mule la die amik ati ngan buat muka ala2 comel 2.hahaha
5)kalau bole, sume event yg ade die nk g.hadoiii..letih aku nk ngadap kadang2
6)skali pon die marakn aku, die x pnah smpai nk tarik muka lebih dari 10 minit *klau face to face laa  =p
7)ko jgn la ckp psal agama ngan die.pantang tol die klau org yg x tau agama nk ckp lebih2 psal agama dpn die.cukop meluat die
8)die ade msalah klau org tgk mate die lame2..mule r blushing  *bley nmpk k pipi die merah!!
9)die benci kereta!  *itu kenyataan  =)
10)finally,die harapkan,suatu hari nanti, die bley jadi husband yg baik n penyayang yg pnah ade atas muka bumi ni..amiiinnnnnn  =)

2 antara sifat2 yang ade pada die.but then..2 sume juz tggal kenangan....dalam bercinta, kita x boleh sangat nk mengharap n menaruh harapan yang tinggi.silap besa klau kita buat cam 2..sebab kita x tau lagi jodoh kita yang sebena siapa..tiap2 manusia yang lahir di muka bumi ni, sudah ditetapkan baginya jodoh mereka..so, right now, aku juz beserah pada takdir n jodoh yang Allah da tetapkan.andai dia milik aku,aku redha n aku pasrah terima segalanya...tapi aku akui, bukan mudah kita nk lupakn sesiapa saje yg penah hadir membahagiakn hidup kita..n sebab 2 jugak lah, aku da x berani nk berharap pada siape2 lagi..ape yg dapat, itu yang aku terima.

perampas??tidak sekali..even ade ketika, berlaku 1 situasi yang mengatakan aku pnah merampas "hak" orang..jadi bukan dalam sedar..tapi itu dulu.... bukan sekarang..mungkin aku ni jahil sbb slalu buat khilaf..aku jua manusia..x lepas dari wat sume khilaf..tp 2 la..manusia juga yang senang menilai sifat seseorang manusia itu juga..cube ko try bace caption main pix aku kat atas ni.."SHE MIGHT LOOKS WILD,BUT YET,LIVE CLEAN"..msti ko nk ckp poyo an?? wuteva la..yang penting, aku knal sape diri aku ni!! n ko x de hak nk judge aku ikowt sedap mulot ko je..sblom ko nk ckp psal aku, cermin dlu muka ko..kita same2 manusia, x lepas dri wat slah...arghh!!!!!pape la...mals nk pk da

kpd yang berkenaan: aku x amik hak ko..tlg r jgn ggu idop aku lagi..aku ngan die da x de pape..skunk ni aku da x tau pape psal die.stop la sume ni..ikotkn ati aku, nk je aku tuka num..tggu r..maybe ujung bulan ni..ko x yah r rsau lg,k.aku da x ggu idop ko mcm pe yg ko pk 2.sumpah aku sedey bile kite same pompuan nk jadi cam ni... SEDEY!!!!!  

ni je la entry aku mlm ni..mungkin esok ade lagi sumthin yg aku nk karangkan..till then..


Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Saturday, 8 October 2011

segalanya =)

Dear blog...
its been a while since i last updating u, syg.. kinda bz these few month.but perhaps, this new entry will ma8 u feel ok.b4 this, aku byk cite psal perasaan, pasal hati.guess what?acteli da x de bende len lg nk cite.sbb sume 2 pe yg aku hadap tiap2 ari.juz now,*my past ade cal aku.cam tekejot gak r.ingatkn da lupe.bhahaha.tp x pe la.da jmp peneman idop agaknye.

thiz entry is specially made fer him.cite dari mule knal smpai la jadi sejarah. *burp..alhamdulillah..  :)  name die fadzrin.budak2 len lak pggil die "jambu".sbb pe aku pown x tau r.sbb ade la kot nmpk cam jambu..jambu ke zambu??alahaii bedal la. sumpah weyh.siyezly ckp, die ni lembut orgnye.bukan fizikal k.mean,care die behave dgn org sekeliling..n ni r sbbnye aku ske kat die dlu.

*psst nk tau rasie x? hakhak... first time aku jmp die an, kat depan jambatan yg byk nyamok.haaa 2 dia... =p jambatan 2 teletak kat perak,k.dekat ngan unikl mimet..haha..kantoi suda..time 2 mlm..setelah lame msg2 ngan die, kitorg decide nk jmp..time 2 aku kne dtg kat die sbb die x de transport nk kua..aku pown minx tlg r membe2 aku yg ade ni anta aku g jmp die kat sane.smpai2 je, bnde yg petame skali kitorg wat is tuka2 barang..  =)

aku tau sweet..hakhak..die bagi aku cologne die, n aku lak bagi die sweater aku..aku gile2 syg sweater 2 tao :) *org kate klau bg sumthin yg kite syg kat org len,bagus 2..haha.. pas da tuka2 brg 2, kitorg pown decide nk lepak kat depan jambatan area2 c2 gak..hahaha...ni yg x saba2 aku nk cite ni..smpai je c2, ya allah..tekejutnye aku...ingatkn tmpt pe..sumpah gelap..nyamok,jgn ckp r.hahaha.tp an,takut 2  x de la rase sgt sbb c dia ade kat sblah..hihihi..lepak kat c2 tengok org mancing...tgk lori lalu lalang smbil borak2 ngan c jambu nih..

time 2 aku ingat lg, luroh jantung aku bile die ckp die sbnanye da ade awek, tp die cam x ske sgt kat awek die 2..mmg r die x ske, tp bg aku, die ttap da bepunya..means, aku kua ngan balak org babe..bahayeee.....tp x pe la.nseb bek die jujo..pas 34minit lepak c2, kitorg pown decide nk blk..aku pown anta r die kat tmpt die blk..then aku pown bla blk kampus kesayangan aku blk..

2 baru babak 1..skunk masok babak 2..kitorg fwen kat fb lak..da fwen2..bru aku tau yg die ni pnah nk tackle kwn aku gak..errrr saba je la..aku pown wat x tau je r..bnde da lepas...setelah lame bersentuhan sesama sendiri (keep in touch bak kate omputih) kitorg pown decide lg nk jmp..b4 thiz pnah gak jmp, tp jap2 je r..this time kitorg jmp kat mcd lak.ngan membe2 ku yg len folo skali..time ni die da len sgt..kitorg da x rapat cam dlu..hmm sedey ade gak r..tp x pe la..

bile da jmp, lepak sme2,aku un bla blk uma..bile balik, jadi kemestian r utk on fb..bile bukak je, tup tup aku tgk die da unfren ngan aku..aku pelik r.cal x jwb2..msg x nk reply..skali 2 aku msg, die reply lak..die ckp sowi..2 je??? aku punye la angin.tp x pe..aku kewl lg.bia r die nk wat pe pown.start dri time 2, aku da lgsg x cntact die..juz go wif da flow an..wat ape yg aku nk wat.kekadang bile aku temenung, slalu gak aku pk psal die.n pnah gak tepk "die agak2nye,ingat lg x kat aku ek?"..hmm smpai cam 2 skali..

n from dat very mmnt jgak, aku ngan die jdi kwn yg pling sempoi..hihi..aku pnah lepak ngan die..men ngan sugar glider sume..sejak 2, bru r aku rase, kadang2 persahabatan 2 lebih mampu utk wat kite rase epi n bahagia dari perhubungan antara bf n gf..hakhak..pape pown, die antara kawan aku yg unik n bez aku pnah ade..sumpah aku syg die sgt2!! entry ni pown aku wat sbb die ckp "knp x update blog?knp x ltak link kat fb ko lg?aku da x tau pe psal ko da."..haha..n utk info korg, smpai skunk aku ngan die x jadi fwen dlm fb lg..hahaha..k.i.t ngan other network je la..smpai cnie je la kowt aku karang psal budak jambu nih..c ya 4 next entry. b4 that, korg ley tgk r budak yg aku pggil jambu nih..hakhak  =p

sowiii...ley bg tgk side tepi je..haha..identiti dirahsiakn.. *klau tuan die tau ni,mati aku  =p
(To whom it may concern, AKU RINDU DOE KO YG DLU! URGHH!!)


Lots of  L.U.R.V.E,
misz_proxey

Thursday, 15 September 2011

hidup

Dear fwen,
almost 2 days x update my sweetheart nih.. seems to b vry bz these few days..entry kali ni x nk ckp psal hati n prasaan da..letih la..this time, nk cite psal pe yg jadi kat aku dlm masa 2 hari ni...aku dmam trok..da la kne ngadap asemen..tp alhamdulillah..siap gak..bdw, smlm, sempat gak aku jmp my best fren, c eija  :)  windoo woo...dlm2 hujan pown sanggup g jmp gak..dlm2 demam pown gagah gak lagi nk jmp..hahahaha  =p pasni, ley r jmp slaloo...sbb uma sewa die dekat je ngan uma sewa aku.. wee =)

ni r c eija..sowi..ni pix lame die..skunk die da len..makin tomey..de yg latest, aku update,k :)


cite psal life, skunk, da susa, baru r aku tau yg mne kwn, yg mne lawan..tuhan klau nk tunjuk 2, sekelip mata je.. tup tup, ko tesungkor depan aku..klau nk ckp soal kawan, smpai kiamat pown aku rase x abiz.. tp bia la.. tetibe rase cam x de mood lak.. caow dlu r..jmp kat entry yg len,k  =p

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Sunday, 11 September 2011

sumpah terase

itulah namenye kawan..slalu ok.. tp x sangka die ley jadi yang sebaliknye.. aku juz tanye, tapi jangan la nk cakap cam 2.. ko cam x tau lak aku ni cam ne. ckp kalau x seribu batu bley dgr, x sah.. weyh! bukan zack r klau cakap sopan slow2 cam dlm kelambu.. kekadang pe yg ko wat pown aku terase gak, tp x de r ku men ckp lepas je cam pe yg ko wat tadi..

hmm x pe r.bende da jadi.. maybe salah aku gak sbb x reti ckp leklok..tp... arghh lupekn je r..bulan baik ni, maafkn je r slah org len. n aku pown, kne r agak2 sket klau nk ckp..ok.. got it  =)  *pengajaran utk ko ari ni, wahai zakiah!!

jap g kul 2 ade klaz. skunk lepak lu.. send email 2 my luvly lecturer, bru ley membuta jap..hakhak  =)
c ya 4 next entry..

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

macam-macam hal la!

rasenye da agak lame gak x update blog aku nih.. berabok la gak an.ntah la.nk kate bz sgt, x de la.tp maybe, sbb byk sgt nk kne hadap. snang cite, hidop aku ni x seindah yang dilihat n digambarkan.mmg luaran nampak hepi, tp dalaman ade sikit teseksa r.. =) mcm2 hal yg aku da lalui sepanjang tempoh blog aku ni berabok.

1st, aku tempoh raye yg memenatkan. sbb pe? dlm raye pown kne ngadap asemen gak. rasenye masih x terlambat utk aku ucapkan selamat hari raye, maaf zahir dan batin pade sume followers =) *psst duit raye aku agak masyuk gak r taon nih...wallaweyhhh

2nd, emosi n kesihatan yang kurang stabil.. sepanjang cuti ni, penyakit wajib utk aku x penah bla.. mungkin ALLAH 2 nk uji aku kowt.. tiap2 ari msti nk kne sakit prot n bangon tido lebih kul 12 tgh hari.. astaghfirullahalaziimmm anak dare ape r nih  =p

3rd, konflik dgn orang sekeliling.. aku letih r nk ngadap org yg x caye ngan ape yg aku ley wat. sume x ley. itu x ley, ini x ley..smpai kekadang, wat aku sendiri yg x caye kat diri aku.kemonnn aku da besa la..i'allah aku ley bezakn yg mne bek n yg mne x...

sebnanye byk lagi yg aku ngadap spnjg cuti ni..but then, ckop la skdar 2 je yg aku cite.. ari ni, pas siap print asemen aku sume tdi, aku troz grak g ipoh.. lyn muvie SMURFS! hahaha sumpah bez cite 2. ase nk tgk lagi je =) g 1 keta.. kua uma kul 5, blk uma kul 2 pagi..( klau mama ade nih, da kne bebel da nih)  =p

esok, 1st claz aku pas cuti raye 2 mggu..rase mlas lak nk g.. tp nk wat cam ne.. hadap je r.. pape pown esok tetap esok.. saba je r.. 2 bulan lg aku nk abiz study! yahoo!! niway, kat bwah ni ade pix sket time ptg tdi aku hang out 2.. enjoy it  =)


nawal, my bestie  =)

Thiz iz the new me =)

aku yg betambah gmok sbb mkn kuih rye byk sgt  =)

houzmate sy lorh =)

twin, perhaps =p


Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Monday, 22 August 2011

menggelabah

damn.benda yang same gak terjadi ari nih.bukak pose smbil makan bende yang bukan2.guess wut?ari ni aku buka, meriah sket.menunya bebunyi begini:

(a) nestum bayi
(b) sushi smlm
(c) maggy rase asam laksa
(d) air mineral sejok

tgk?sedap ark?mmg terlalu sedap r smpai prot aku kate "weyh! ko g melabor skunk.x tahan aku.ntah pe benda yang ko bg aku mkn nih" haaa ko bygkn.smpai cam 2 skali. 3 kali gak r wat appointment ngan toilet.smpai nek lembik prot aku nih. pas buka, lepak jap.on9,lyn lagu raye.skali bru nk tido,ade lak yang anta msg. "ringtone bunyik lagu raye owkeyh! semangat weyh nk ghayerr)..dgn slumber, aku pown bukak r inbox,lalu membacer msg yg bru smpai tadi.dari x de rase, smpai tetibe, ati ni rase siket teguris.msti nk tau an pe isi msg 2?k r..bace nih:

"awk wat pe?"                                                     ------> msg petamer
"x wat pe.bru pas buka.."                                      ------>aku reply
"ow ok..sy ggu awk ke?"                                       ------> msg kedua
"em..x kowt..lepak2 dpn lappy je..knp ye?tetibe je msg?mimpi ke? lol "   ------> aku reply
"juz nk g tau awk, ujung bulan dpn sy nk betunang da."                     ------>msg ketige
"err..erm...ok.tahniahh!!!!!!!!!!"                             ------> aku reply
"awk suke sy nk betunang?"                                ------> msg keempat
"awk da jmp jodoh n kebahagiaan awk.mstilah sy eppi"                       ------> aku reply dgn x iklaz
"maafkn saya.sy x de niat nk wat awk terluka"                           ------> msg kelima
"eh..x pe..yg dulu,bia la lepas.jgn igt2 lg"                ------> aku reply dgn lg x iklaz
"hope awk dpt dtg time sy betunang nnt"                          ------> msg keenam

*aku langsong x reply da

pe ni?sumpah aku tesentap..walaupn die hanye kenangan bagi aku,tp die tetap die.dlu berjanji.skunk susah nk tepati.x pe la.maybe da 2 jodoh die.aku x slah kn die.skunk ni pown aku da de "JODOH" aku sndri.biar r die dgn bahagia die.aku juz boley doakn yang terbaik utk die.

*even dlm hati ni ade rase sket kecewa n cemburu.

i'm sure,korang pown msti dpt rse cam ape yg aku rse.kenangan n memori 2 x kan dpt lupe bile org 2 pnah hadir dlm hidup kita n pnah jdi sum1 yg pnting gak suatu masa dlu...
till then..

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Sunday, 21 August 2011

Letih

urghh..letih sgt.2 je la yg dpt aku ckp mase ni.bagai bersawah dan becucok tanam rasenye.satu hari suntok nek bas x benti2. (gile agaknye driver bas nih)..nk dijadikan cite,ari jumaat ari 2 ku blk kampung.sesajer la blk.gatal kaki an..da r tiket x beli pape,trus serbu je kaunter.nseb bek la ade lg.yg laz lak 2.perghh mmg nasib ada baik la,an..aku x tau r nape, tiap kali aku nk bli tiket laz mnit je,msti utk aku ade.x pnah r x de.even aku dgr org ckp "weyh....npe ko x bli lg?tiket da x de doe.da abiz da.!"..ntah..perasaan ni rse kewl je.x de lak mnggelabah.bkn pe.x lari r uma aku 2 klau dikejar.ye r.sbb da kne simen n batu.mmg kat c2 je r tmpt die.

da sesampai uma,dlm kul 2,aku tido r.pas2 kul 4:30. bgn blk,sahur la katekan....bukan pe?nk bg prot aku ni x bunyik klau g memane.x de la nmpk sgt lapanye an.. (cam peristiwa perut aku bebunyik kuat time dlm bas..sume org pndg) malu weyh time 2..ahahahaha.pas sahur pe lg,kontiniu r blk membuter...sedar2 bgn esok 2 da kul 2.. (ish3...anak dare ape la nih).. da 2..pas mndi sume, lepak men ps..da bosan, ptg sket,lyn fixie lak!(jgn jelez k..mama bru blikn fixie wane merah nok...)

lagi nk dijadikan cite,aku ni da r x ckop tggi,degil gak nk nek fixie 2..dgn muke yg x berape nk bangge n brani sgt, aku pown kayuh la..kayuh punye kayuh,punye kayuh,nmpak lak mamat yg ley thn la jambu die..mak aih...cam jambu aih beb!x tahan...leka lak aku tgk die smpai x pasan ade budak kecik nek beskal dpn aku.aku pown pe lg..brake r..x smpat nk slow kan acceleration aku tuh,aku da telanggar batu kecik..kecik je pown weyh.tp impak die,ni ha! hambekk!! smpai bedarah pale lutot aku nih.mkn jalan..emm sedap gak r rase die..blk uma wat muke cam kerang g tau mama jatoh..aduihhh malu tol la..da 2 mlm 2, pas buka, lepak dpn uma men bunga api ngan adik aku.pas2 psang lak lampu lip lap (nenek aku yg aja pggil lampu liplap)..da psang gembire die, x ley ckp.hepi weyh..

rase x saba da nk blk ghayer..mlm 2, x de pape la yg jdi.keesokan harinye plak,aku pown wat hati kering lagi, balik perak x bli tiket.on da spot! naseb bek ade lg tiket.tup..yg laz gak 2.ish3...naseb2..kat tiket 2,tulis kul 1 bas 2 dtg.tp..tunggu punye tunggu punye tunggu, kul 2:30 bru smpai..hangen aku 1 badan..nek bas lak, driver cam tgh senggugot...lembap nk mampos bwak! heyyy sakit ati aku.da la lembap, ley lak bantai pasang lagu tamil dlm bas..hadoiii tlg la..benanah tinger aku dgr..smpai je ipoh,ujan lebat giler vav*..pumpang pumpang bunyik guroh 2..takot aku..blk s.i,seswa2 gak tejadi lagi..uma aku gelap gile..aku da pk "ni msti x baya bil nih..".. try r nk bukak lampu,,"klik" haaaa ade pown current!  (",)  naseb bek lagi..ish3...agaknye,ALLAH saje nk uji aku nih...slalu je bg yg baik2 kat aku... TERIMA KASIH YA ALLAH.. hikhik..da 2..sesampai je aku dlm bilik tesayang nih, troz aku melabohkan pungkok nih dpn lappy..dan wajib! update ke 2-2 blog kesygn den ni ha...

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Thursday, 18 August 2011

sumpah x prasan =)

~woot woot~
err...cam ne nk mule ek?ok la.actely byk gux nk cite 4 today.but now, nk cite psal time buka tdi  =)
ari ni cam biase la,buke area SERI ISKANDAR nih around 7:32pm..So, lepak2,guling2, tgk jam,awal lagi..lek lu..mase yg TERLAMPAU BANYAK TERLUANG nih aku abizkn ngan ngadap laman sosial and sesawang yg femez nowadayz (ayat x nk skema lak an aku nih). blog iz a must! 2-2 nk ngadap.2-2 nk update.dsebabkn kelekaan aku pade benda alah ni, smpai da buka pown bley x pasan. yg x ley bla, ngan budak uma aku skali "jalan"....tido x hengat! ahaks =)  tgh sdap2 edit blog, dngan x sngaje, berkumandang la azan..igtkn asar,skali tgk lua... "mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa da buke".alahaii lambat lagi aku buka ari nih =(
dengan khidmat membe aku yg bru bgn tido nih, dgn pantas die watkn maggy..perisa ape pown aku x sempat nk tgk tadi.hish..nasib2..now, nk ciap2 g mkn nasi lak..2nd round *psst tdi x ckop k..prot ade bunyik2 lg nih
(",)



lebih kurang cam nih la keadaan aku klau x ckop makan! sewel weyh!  =)


till then.....daa...

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Wednesday, 17 August 2011

~sumbat~

tik..tok..tik..tok..
mase 2 berlalu tinggalkan aku jap je..tadi aku tgk baru kul 9:30 MALAM..tup tup..x sedar, da kul 1:58 PAGI!
mate da berat nk bukak..tp keje banyak lagi x siap.mane nk ngadap spo, mane nk ngadap research project..
*psstt rp aku, tajok pown x de lagi (",) tawakal je lorh.. =p

pagi2 ni, yang muncul kat otak ni, pe lg klau bkn FOODS! i need foods right now.. pe nk makan ekh? urghh!
try ushar jap, pe yang ade:



snacks! (abaikan my lil.teddy kat blkg 2 keyh =p )


2 baru makanan..yg len pown affected gak tao..check thiz out! :


Ni r keje SPO yg aku kne ngadap smpai abiz sem nih!

Sampai muke aku pown da macam orang minyak! oopss! kat SERI ISKANDAR nih, x ley sebot pekataan 2! haunted woo....


Tau x comey..k bye =)


Tambah lak ngan problem yang aku kne ngadap gak smpai abiz sem agaknye..disebabkan mentol pendaflour aku da tebaka, tepakse r gne khidmat lampu yang x berape nk ajaib sgt nih. *sigh


Huh! hambek! L.U.R.V.E. tao!  ~weee~


even bz cam ne pown, yet, still ade gak time utk bloggin... 2nite, fokus kat 2nd blog je lorh....

Auwwwww iz that me??


So how? Erm.. tot off goin 2 have MAGGY "KARI MELETOP" 4 my sahur time..bhahahaha..bedal la..
telan je pape, janji kenyang.. will be seein u soon =)

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey


~insan bernama kawan~

pe nk wat klau sum1 yg kite pecaye, tup tup...wat taik blkang kite?? ish sakit wooo ati nih.. klau ye pown nk tnjok baik, bukan dgn aku.ngan org len bley r kowt. haha..cam ne ye nk ckp?emm bia la kite ni x cantik,tp attitude 2 bia molek..ok la..fine la..die cantik! tapi pangai..ish!sakit ati la bile pk balik. bajet cam perfect sgt an? tuihh!! keji la siall!! smpai skunk aku x ley lupe pe yg pompuan ni buat kat aku, k readers sume!
skali kne, slamenye terase.. ingat smpai bile2 r.. lol  (",) but then x pe la..bia org wat kite, jgn kite wat org an?
sape la aku ni klau nk dibandingkan dgn die! ahah!!aku ni x CANTIK CAM DIE, x PANDAI CAM DIE, x HOT CAM DIE!! pendek kate, die la yg mnang..sbb sume yg bagoz2 ade kat die..
aduiyaii menyampah la plak.x tau r nape tetibe ari ni nk lak aku karang cite pepanjang cam nih utk die je!
kepade die yg berkenaan, smpai skunk aku tggu ko minx maaf kat aku..walaupn dlm ati ni da lame maafkn.
x kan nk tggu raye kowt bru nk minx maaf??

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Steelheart - She's Gone