Monday, 22 August 2011

menggelabah

damn.benda yang same gak terjadi ari nih.bukak pose smbil makan bende yang bukan2.guess wut?ari ni aku buka, meriah sket.menunya bebunyi begini:

(a) nestum bayi
(b) sushi smlm
(c) maggy rase asam laksa
(d) air mineral sejok

tgk?sedap ark?mmg terlalu sedap r smpai prot aku kate "weyh! ko g melabor skunk.x tahan aku.ntah pe benda yang ko bg aku mkn nih" haaa ko bygkn.smpai cam 2 skali. 3 kali gak r wat appointment ngan toilet.smpai nek lembik prot aku nih. pas buka, lepak jap.on9,lyn lagu raye.skali bru nk tido,ade lak yang anta msg. "ringtone bunyik lagu raye owkeyh! semangat weyh nk ghayerr)..dgn slumber, aku pown bukak r inbox,lalu membacer msg yg bru smpai tadi.dari x de rase, smpai tetibe, ati ni rase siket teguris.msti nk tau an pe isi msg 2?k r..bace nih:

"awk wat pe?"                                                     ------> msg petamer
"x wat pe.bru pas buka.."                                      ------>aku reply
"ow ok..sy ggu awk ke?"                                       ------> msg kedua
"em..x kowt..lepak2 dpn lappy je..knp ye?tetibe je msg?mimpi ke? lol "   ------> aku reply
"juz nk g tau awk, ujung bulan dpn sy nk betunang da."                     ------>msg ketige
"err..erm...ok.tahniahh!!!!!!!!!!"                             ------> aku reply
"awk suke sy nk betunang?"                                ------> msg keempat
"awk da jmp jodoh n kebahagiaan awk.mstilah sy eppi"                       ------> aku reply dgn x iklaz
"maafkn saya.sy x de niat nk wat awk terluka"                           ------> msg kelima
"eh..x pe..yg dulu,bia la lepas.jgn igt2 lg"                ------> aku reply dgn lg x iklaz
"hope awk dpt dtg time sy betunang nnt"                          ------> msg keenam

*aku langsong x reply da

pe ni?sumpah aku tesentap..walaupn die hanye kenangan bagi aku,tp die tetap die.dlu berjanji.skunk susah nk tepati.x pe la.maybe da 2 jodoh die.aku x slah kn die.skunk ni pown aku da de "JODOH" aku sndri.biar r die dgn bahagia die.aku juz boley doakn yang terbaik utk die.

*even dlm hati ni ade rase sket kecewa n cemburu.

i'm sure,korang pown msti dpt rse cam ape yg aku rse.kenangan n memori 2 x kan dpt lupe bile org 2 pnah hadir dlm hidup kita n pnah jdi sum1 yg pnting gak suatu masa dlu...
till then..

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Sunday, 21 August 2011

Letih

urghh..letih sgt.2 je la yg dpt aku ckp mase ni.bagai bersawah dan becucok tanam rasenye.satu hari suntok nek bas x benti2. (gile agaknye driver bas nih)..nk dijadikan cite,ari jumaat ari 2 ku blk kampung.sesajer la blk.gatal kaki an..da r tiket x beli pape,trus serbu je kaunter.nseb bek la ade lg.yg laz lak 2.perghh mmg nasib ada baik la,an..aku x tau r nape, tiap kali aku nk bli tiket laz mnit je,msti utk aku ade.x pnah r x de.even aku dgr org ckp "weyh....npe ko x bli lg?tiket da x de doe.da abiz da.!"..ntah..perasaan ni rse kewl je.x de lak mnggelabah.bkn pe.x lari r uma aku 2 klau dikejar.ye r.sbb da kne simen n batu.mmg kat c2 je r tmpt die.

da sesampai uma,dlm kul 2,aku tido r.pas2 kul 4:30. bgn blk,sahur la katekan....bukan pe?nk bg prot aku ni x bunyik klau g memane.x de la nmpk sgt lapanye an.. (cam peristiwa perut aku bebunyik kuat time dlm bas..sume org pndg) malu weyh time 2..ahahahaha.pas sahur pe lg,kontiniu r blk membuter...sedar2 bgn esok 2 da kul 2.. (ish3...anak dare ape la nih).. da 2..pas mndi sume, lepak men ps..da bosan, ptg sket,lyn fixie lak!(jgn jelez k..mama bru blikn fixie wane merah nok...)

lagi nk dijadikan cite,aku ni da r x ckop tggi,degil gak nk nek fixie 2..dgn muke yg x berape nk bangge n brani sgt, aku pown kayuh la..kayuh punye kayuh,punye kayuh,nmpak lak mamat yg ley thn la jambu die..mak aih...cam jambu aih beb!x tahan...leka lak aku tgk die smpai x pasan ade budak kecik nek beskal dpn aku.aku pown pe lg..brake r..x smpat nk slow kan acceleration aku tuh,aku da telanggar batu kecik..kecik je pown weyh.tp impak die,ni ha! hambekk!! smpai bedarah pale lutot aku nih.mkn jalan..emm sedap gak r rase die..blk uma wat muke cam kerang g tau mama jatoh..aduihhh malu tol la..da 2 mlm 2, pas buka, lepak dpn uma men bunga api ngan adik aku.pas2 psang lak lampu lip lap (nenek aku yg aja pggil lampu liplap)..da psang gembire die, x ley ckp.hepi weyh..

rase x saba da nk blk ghayer..mlm 2, x de pape la yg jdi.keesokan harinye plak,aku pown wat hati kering lagi, balik perak x bli tiket.on da spot! naseb bek ade lg tiket.tup..yg laz gak 2.ish3...naseb2..kat tiket 2,tulis kul 1 bas 2 dtg.tp..tunggu punye tunggu punye tunggu, kul 2:30 bru smpai..hangen aku 1 badan..nek bas lak, driver cam tgh senggugot...lembap nk mampos bwak! heyyy sakit ati aku.da la lembap, ley lak bantai pasang lagu tamil dlm bas..hadoiii tlg la..benanah tinger aku dgr..smpai je ipoh,ujan lebat giler vav*..pumpang pumpang bunyik guroh 2..takot aku..blk s.i,seswa2 gak tejadi lagi..uma aku gelap gile..aku da pk "ni msti x baya bil nih..".. try r nk bukak lampu,,"klik" haaaa ade pown current!  (",)  naseb bek lagi..ish3...agaknye,ALLAH saje nk uji aku nih...slalu je bg yg baik2 kat aku... TERIMA KASIH YA ALLAH.. hikhik..da 2..sesampai je aku dlm bilik tesayang nih, troz aku melabohkan pungkok nih dpn lappy..dan wajib! update ke 2-2 blog kesygn den ni ha...

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Thursday, 18 August 2011

sumpah x prasan =)

~woot woot~
err...cam ne nk mule ek?ok la.actely byk gux nk cite 4 today.but now, nk cite psal time buka tdi  =)
ari ni cam biase la,buke area SERI ISKANDAR nih around 7:32pm..So, lepak2,guling2, tgk jam,awal lagi..lek lu..mase yg TERLAMPAU BANYAK TERLUANG nih aku abizkn ngan ngadap laman sosial and sesawang yg femez nowadayz (ayat x nk skema lak an aku nih). blog iz a must! 2-2 nk ngadap.2-2 nk update.dsebabkn kelekaan aku pade benda alah ni, smpai da buka pown bley x pasan. yg x ley bla, ngan budak uma aku skali "jalan"....tido x hengat! ahaks =)  tgh sdap2 edit blog, dngan x sngaje, berkumandang la azan..igtkn asar,skali tgk lua... "mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa da buke".alahaii lambat lagi aku buka ari nih =(
dengan khidmat membe aku yg bru bgn tido nih, dgn pantas die watkn maggy..perisa ape pown aku x sempat nk tgk tadi.hish..nasib2..now, nk ciap2 g mkn nasi lak..2nd round *psst tdi x ckop k..prot ade bunyik2 lg nih
(",)



lebih kurang cam nih la keadaan aku klau x ckop makan! sewel weyh!  =)


till then.....daa...

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Wednesday, 17 August 2011

~sumbat~

tik..tok..tik..tok..
mase 2 berlalu tinggalkan aku jap je..tadi aku tgk baru kul 9:30 MALAM..tup tup..x sedar, da kul 1:58 PAGI!
mate da berat nk bukak..tp keje banyak lagi x siap.mane nk ngadap spo, mane nk ngadap research project..
*psstt rp aku, tajok pown x de lagi (",) tawakal je lorh.. =p

pagi2 ni, yang muncul kat otak ni, pe lg klau bkn FOODS! i need foods right now.. pe nk makan ekh? urghh!
try ushar jap, pe yang ade:



snacks! (abaikan my lil.teddy kat blkg 2 keyh =p )


2 baru makanan..yg len pown affected gak tao..check thiz out! :


Ni r keje SPO yg aku kne ngadap smpai abiz sem nih!

Sampai muke aku pown da macam orang minyak! oopss! kat SERI ISKANDAR nih, x ley sebot pekataan 2! haunted woo....


Tau x comey..k bye =)


Tambah lak ngan problem yang aku kne ngadap gak smpai abiz sem agaknye..disebabkan mentol pendaflour aku da tebaka, tepakse r gne khidmat lampu yang x berape nk ajaib sgt nih. *sigh


Huh! hambek! L.U.R.V.E. tao!  ~weee~


even bz cam ne pown, yet, still ade gak time utk bloggin... 2nite, fokus kat 2nd blog je lorh....

Auwwwww iz that me??


So how? Erm.. tot off goin 2 have MAGGY "KARI MELETOP" 4 my sahur time..bhahahaha..bedal la..
telan je pape, janji kenyang.. will be seein u soon =)

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey


~insan bernama kawan~

pe nk wat klau sum1 yg kite pecaye, tup tup...wat taik blkang kite?? ish sakit wooo ati nih.. klau ye pown nk tnjok baik, bukan dgn aku.ngan org len bley r kowt. haha..cam ne ye nk ckp?emm bia la kite ni x cantik,tp attitude 2 bia molek..ok la..fine la..die cantik! tapi pangai..ish!sakit ati la bile pk balik. bajet cam perfect sgt an? tuihh!! keji la siall!! smpai skunk aku x ley lupe pe yg pompuan ni buat kat aku, k readers sume!
skali kne, slamenye terase.. ingat smpai bile2 r.. lol  (",) but then x pe la..bia org wat kite, jgn kite wat org an?
sape la aku ni klau nk dibandingkan dgn die! ahah!!aku ni x CANTIK CAM DIE, x PANDAI CAM DIE, x HOT CAM DIE!! pendek kate, die la yg mnang..sbb sume yg bagoz2 ade kat die..
aduiyaii menyampah la plak.x tau r nape tetibe ari ni nk lak aku karang cite pepanjang cam nih utk die je!
kepade die yg berkenaan, smpai skunk aku tggu ko minx maaf kat aku..walaupn dlm ati ni da lame maafkn.
x kan nk tggu raye kowt bru nk minx maaf??

Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey

Steelheart - She's Gone