Wednesday, 8 February 2012

-1st blind date eva (part 1)-

dear e-diary
bley x klau nk ckp I MISS YOU??  ^_^*  
hihi.. wink wink.. bdw, thiz entry will gonna let u noe bout my past n might b happen in da future too..
*errr malu la plak nk ckp..hakalaaaa mengade la plak ko nih zakiah! sepak gigi 2 nnt tao la   =)  hmmph ok then.. "BLIND DATE"!! ape yg korg tau psal bnde alah ni?4 sure, klau ckp psal bnde ni je, org akn mule rse nebes sbb kite akn meet up sum1 yg kite x pnah jmp n knal. rase cam nk tekeluar jantung pown ade tao. ari 2 nnt, bagi kaum hawa, especially, msti la pk nk pkai bju pe la...wane pe la...perfume pe la..nk g mne la..
tp x tau la klau gegirl yg len x..but me, yez!hihi

so, where 2 start?? emm aku da rse blind date ni mase umo aku 17..mude ke??
hakhak  almaklomlah...sweet 17.. darah tgh pnas lg..sume bnde nk cube..bhahaha
umo 17 nih pe la yg aku tau sgt..nk jmp ngan mamat ni kat "PD",ok..
aku semstinye..ade la rse cam eksaited telebey sket sbab bdak nih bdak sukan..
haaa x ley ckp byk2..jap g kantoi lak.. errr.. korg tau je la an..bdak2 sport ni klau kat skola,
kemain femez lg.. jdi attention gadiz2..haha..so, aku de r gak rse cam bangga sket sbb org yg
dikejar2, dipuja2 tu nk jmp aku..but, b4 jmp 2, kitorg ade la igt nk exchange pix.
so that nnt x de la glabah biawak klau jmp tgk muke an..hahaha
tp, c budak laki nih x nk..die ckp die nk level of curiousity die 2 mningkat.
hekeleyyy gile ke pe?? aku pown ok je la..  *lantak kao la nk ke x nk

da 2,nk dipendekkan cite, pagi nk jmp 2, die kne rushing g semban..so, die ckp die nk sgt meet aku.
then, aku tepakse gak r g semban semate2 nk g jmp die..n guess wat??time 2 duit aku tggal 10 hengget je pown. aku da pk 5-6-10 kali nk g semban 2 sbb korg pk la,k..
nk g semban da 3 hengget lebey time 2..klau pegi blk da 7 hengget..tggal 3 hengget, aku nk mkn pe boe??
mnom air mneral pown kne pk 2 3 kali gak..hahaha..darurat gak r time 2 poket aku.
so, wat hati kering, aku redah je la..g je semban..

dalam bas, aku da mengelamun da..tepk camne la orgnye..  *weyh msti la glabah..naknye nnt die 2 sbnanye mnipu..naya aku..hahaha.. so, dipendekkan cite, smpai je kat semban..die da tepacak kat tmpt trun bas 2..tp, dat time kitorg x tau lg tau msing2 yg mne sbb mlm 2 juz janji nk pkai bju same kaler je..hikhik  *menggedik la konon nk nmpk sweet!! padahalll... kitorg decide nk pkai wane itam..skali.halamakkk silap pilih kaler la..
org punye la rmai pkai wane itam..aku da x tau nk wat cam ne time 2.. nk cal, kedit aku plak da abez.
tunggu punye tunggu punye tunggu..die x cal2..skali aku lepak je r kat 1 tmpt dudok 2, dgr lagu tamil..haaa aku tau...korg nk ckp rare an??hahaha... da 2 ade la sorg mamat nih..die duduk btul2 dpn aku.
aku x expect r 2 die sbb aku igtkn aku da kne kencing bhai!!! hahaha

skali time 2 die tgh cam wat2 bace paper.. yg x ley bla..bace punye la laju..bhahaha
aku ade die BACE GAMBA je kowt..hahaha..sumpah x tipu..laju gile..da la laju, TEBALIK LAK 2!!
aku pown pe lg..name pown ZAKIAH an??mmg kne gelak la dgn aku.. tp agak cam org gile gak r sbb gelak sorg2 sbnanye..hihi.. tp aku wat kewl je la..bile aku abiz glak je, die pndg cam nk mkn aku je..ngeri weyh!!
aku wat bodo, n truz nk bla dri c2..ase nyampah lak kat die..wlaupn sbnanye die ensem weyh!hakhak..
asal aku nk bgn je..langkah keempat time 2, paaaaaapppp sipe aku putos..adehhh kesialan btol...gile la aku malu weyh..c mamat nih nmpk aku, die lak gelak..sumpah aku malu..x tipu pnye nih..
pas2 aku pe lg.mule la glabah biawak..mne nk bli sliper sbb duet an ckop2 je nk blk..dlm hati aku nih,
ase cam nk nangiz je..da 2, aku reverse blk, dudok kat tmpt tdi..errr muke da habis tebal da time 2..klau tembok besa cine weyh.., ce korg teka, pe yg jadi next??hihi

tunggu la entry akn dtg ye..nnt aku citekn lg..hihi


Lots of L.U.R.V.E,
misz_proxey 

Tuesday, 31 January 2012

forever green punye celita ---> "sang arnab dengan kura-kura" (version aku)

Mase korang kecik-kecik dulu mesti korang penah dengar cerita pasal Sang Arnab Dengan Kura-kura kan..?? sumpah aku ske gile cite nih..smpai aku hafal. sanggop msok petandingan cerite sbb suke punye pasal kat cite nih.. agagaga ..ok..cerita die cm nie::
Suatu masa yang dahulu, Sang Arnab dan Sang Kura-kura saling mencabar satu sama lain tentang siapa yang terpantas dan akhirnya mereka bersetuju untuk mengadakan perlumbaan. Perlumbaan ini akan menentukan siapa lebih pantas. Sesiapa yang sampai lebih awal di garisan penamat akan dikira sebagai pemenang.
Perlumbaan pun bermula. Sang Arnab memecut pantas. Di separuh jalan, dia memandang ke belakang dan melihat Sang Kura-kura masih jauh. Jadi Sang Arnab pun berehat dibawah pokok dan tertidur. ZzZzZz...
Sang Kura-kura secara perlahan dan lembab memotong Sang Arnab dan muncul sebagai juara perlumbaan tersebut. Sang Arnab terjaga dan menyesali apa yang terjadi.

(Biasanya korang dengar cerita ini akan berakhir disini kan?, tetapi kali nie cerita nie bersambung...)
Sang Arnab kecewa dengan kekalahan ini. Sang Arnab membuat kajian untuk mengkaji sebab-sebab kekalahannya kepada Sang Kura-kura. Sang Arnab mendapat jawapan bahawa dirinya terlalu berkeyakinan tinggi, tidak berhati-hati dan terlalu sambil lewa.
Jika dia menyelesaikan ketiga-tiga masalah tadi, agak mustahil dia akan kalah. Jadi Sang Arnab pun mengajak Sang Kura-kura untuk mengadakan perlawanan kedua. Sang Kura-kura bersetuju.
Kali ini Sang Arnab memecut dari garisan permulaan sehingga garisan penamat tanpa menoleh ke belakang. Dan akhirnya dia memenangi pertandingan dengan meninggalkan Sang Kura-kura jauh ketinggalan di belakang. 
hahaha... siape kate Arnab kalah dlm crite nie..?? crite yang korang dengar tu david teo yg buat, tu sebab la cerita die tergantung... hehehe..pasni aku hapdate lg cite2 len ye..hihi  thanx fer menjengah2 cite haku nih..hahaha.. till then   ^__^*

Lots of L.U.R.V.E
misz_proxey

Wednesday, 25 January 2012

past ---> present ---> future

ok. da berabuk gilew blog haku nih.
im so sorry ma dear diary. byk sgt nk kne hadap la8ly.
dgn plan nk smbung study. dgn family. dgn kwn. dgn tuut...urghhh ma8s me crazy
thiz entry akn tell sume yg aku pendam b4 thiz.. tp x de la sume. sket la. konon2 luahan hati la deyy

Dalam hati aku ni rasa da bercampur baur. ada byk rasa. terasa mahu saja air mata lemah seorang hamba ini mengalir. selalunya ujian dalam hidup membuatkan kita menjadi lemah. terasa ingin mengalah. itulah hakikat kehidupan manusia biasanya. cerita suka dan duka, kisah ria jua hiba. segalanya megusik menyentuh jiwa, melahirkan seribu satu rasa. adakalanya membuat ketawa senyum sampai telinga. Namun ada jua yang menyesakkan dada, pilu hiba penuh lara. *hadoii sori lew klau ayat jiwang bekarat kuning lak keyh
hidup ini berliku-liku jalannya. adakala impian jadi kenyataan, namun seringkali hajat yang aku nk tak sampai. aku x ley buruk sangka. Perancangan Yang Esa pasti sebaik-baiknya. Penuh hikmah buat hamba-hambaNya terutamenye insan seperti aku nih..

zakiah...zakiah...zakiah...
plz.. Berhentilah dari terus menerus terkenangkan kisah silam yang hanya menghampakan. kenangan hanyalah suatu angan-angan yang tidak punya kesudahan. sedalam mana yang kau gali, yang kau tanam adalah diri sendiri. kau akan terperangkap dalam masa yang sememangnya sudah lama tidak ada. Bangkitlah dari kekecewaan semalam, anggap segalanya adalah ujian dan segalanya adalah pengalaman yang begitu berharga yang akan mendewasakan kau sendiri dalam menghadapi setiap kesulitan di langkah-langkah seterusnya.

kalau nak diikutkan hati, macam2 da jadi. aku x ley biakn kate hati memakan diri. bia die hilang, bia die pegi. yang terbaik akan menyusul nanti. errr gelisah... gelisah... gelisah...

i really2 miss him


Lots of L.O.V.E,
misz_proxey
Steelheart - She's Gone